Ahad, 4 Ogos 2013

BISKUT BEBOLA CORNFLAKES

Bahan-bahan:

1/2 cawan butter
1/2 cawan gula kastor
1 biji telur
2/3 chocolate chip
1 cawan tepung naik sendiri (diayak)
2-3 cawan cornflakes (diramas2 hancurkan sikit)
cawan kertas secukupnya
1 sdk esen vanilla

Cara Membuat:-

Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan telur dan esen vanila, pukul lagi hingga sebati.
Dalam bekas lain, campurkan tepung dengan choc chip dan cornflakes. Gaul rata.
Kemudian masukkan dalam adunan dan gaul rata.
Gunakan sudu teh, cedok adunan jadi bebola.
Letak dalam paper cup (cawan kertas). Bakar pada suhu 180 C selama 12 - 15 minit/hingga kuning keemasan. Biarkan sejuk baru disimpan dalam bekas kedap udara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan