Selasa, 30 Julai 2013

ALMOND SNOWY




Resepi Biskut Almond Snowy

Bahan A:

260g butter
150g gula halus
1 sudu kecil esen vanilla
50g serbuk badam

Bahan B:

300g tepung gandum
50g tepung kastard
50g susu tepung
40g tepung jagung

Bahan hiasan:

Coklat masakan - cairkan cara double boiler
Sedikit breadcrumb putih  - untuk menyalut

Cara-cara:

Pukul bahan A hingga berkrim
Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan yg di sukai
Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau sehingga masak
Sejukkan biskut atas redai
Celup biskut dalam coklat masakan yg telah di cairkan cara double boiler
Golekkan biskut ke dalam breadcrumb
Simpan biskut dalam bekas kedap udara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan