Selasa, 30 Julai 2013

BISKUT SEMPERIT SUSU


 
 

Resepi Biskut Semperit Susu

Bahan-bahan:

 125g susu pekat manis
 125g butter, lembut tapi jangan terlalu lembik. Nanti biskut berminyak
 230g tepung jagung Brown and Polson (cap butterfly)

Cara-cara:

Pukul sebati susu pekat manis dan butter. Tak perlu pukul sampai kembang atau putih gebu (ku guna whisk telur je).
Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit, sambil digaul sebati. My experience, 230g just nice untuk picit ke dalam acuan.
Picitkan atas dulang yang dialas baking paper. Tekankan ceri merah atau kismis di atasnya (kalau kismis kena potong 4, ia mengembang 2x ketika dibakar).
Bakar dalam oven yang dipanaskan terlebih dahulu, 170C untuk 12-15 minit atau hingga bawah/tepi biskut nampak mula keperangan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan